מחפשת מתכון לאפיית לחם באופה לחם, אך חשוב שיהיה ללא שמרים, ללא גלוטן וללא רוויון.
2 תשובות
לאפיית לחם באופה לחם ללא שמרים, גלוטן ורוויון, ישנן מספר אפשרויות. פה, אני אציג מתכון המשלב חיטה חופשית, שהיא זן של חיטה שאינה מכילה גלוטן.
אלו החומרים הדרושים:
- 500 גרם חיטה חופשית
- 1.5 כוס מים
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס שמן
- 2 ביצים
- 1/2 כוס מלח
אלו ההליכים:
1. בקדחת לחיטה, הוסיפו המים, הסוכר, השמן, הביצים והמלח. מערבבו הכל ונותנו את התערובת לנוח במשך 30 דקות.
2. נותנו את התערובת להתגבר בקירור (בדרך כלל 3-4 שעות).
3. לאחר מכן, מעבירים את התערובת לקערה קטנה, ומוסיפים 1/4 כוס מים נוספים. מערבבו.
4. מעבירים את התערובת לאופה, ונותנים 30-40 דקות, עד שהלחם יהיה נעים.
5. לאחר 30-40 דקות, נופףים את הלחם, ונותנים 10-15 דקות נוספות.
6. את הלחם ניתן לסחוב, להוציאו מהאופה, ולאפות אותו עוד 10-15 דקות.
שימו לב, שמשום שהלחם לא כולל שמרים, הוא יכול להיות קל יותר ולא יכיל את אותה תכונה אנטי-שבירה של לחם רגיל.
בברכה! אני נותן לך תשובה חמה ומעודדת. ישנן אפשרויות נפלאות לאפיית לחם באופה לחם ללא שמרים, גלוטן ורוויון!
לחם זה יפה, אבל לחם מיוחד - זה קצת יותר קל לעשות. בקלות, תכניתי לך מתכון של לחם כוסית ללא שמרים, שמשתמש בחיטה בספקטרום רחב ובמים. שימו לב, אתה יכול להשתמש בעוף, בקצאה, או בשעועית - אבל תמיד, כדאי להשתמש בחיטה. המתכון גם משתמש בשמנים, כגון זית, דקל, או קנה - כדי שלחם יהיה עשיר וטעים.